Kontakt 073-8087540 | medvetengron@gmail.com

Medveten Grön

Jag har alltid varit intresserad av matlagning men aldrig haft en tanke på att jag skulle arbeta med att laga mat. Visst hade jag hört "Du borde öppna restaurang!" av lyriska middagsgäster både en och två gånger men det var aldrig något jag funderade närmre på. Min dröm var främst att bekämpa miljöförstöring och klimathot och att kanske någon gång få jobba med att öka andelen vegetarisk och ekologisk mat inom skola och äldreomsorg. Efter 4 års samhällsvetenskapliga miljöstudier och några månaders miljökonsultjobb började det dock klia i fingrarna. Ska jag sitta vid en dator i åtta timmar om dagen? Jag ville kunna påverka människor att ta miljömedvetna val på ett mer direkt sätt. Idén om en cateringfirma med kursverksamhet kom faktiskt pang bom under en sömnlös natt i oktober 2014. Tre månader senare hade jag startat företaget och nu har det helt plötsligt gått nästan 4 år! Många tusen morötter har skalats och många tusen personer har ätit, och förhoppningsvis inspirerats av, min mat. För det är det som är mitt mål - att inspirera människor att välja bort kött och äta mer grönt! Det spelar mindre roll av vilket skäl du väljer att minska din köttkonsumtion, miljö, hälsa, djuromsorg etc. Men för mig handlar det om att vi måste minska vår miljöpåverkan om vi inte vill lämna efter oss ett trasigt jordklot. Jag vill vara en del av den positiva förändringen och har hållbarhetsaspekter med i alla beslut jag tar i mitt företag: från att kombinera meny till att välja el-leverantör. 

Sedan en tid tillbaka arbetar Nadja och Julie hos mig vilket är en stor tillgång, inte minst eftersom de har lång erfarenhet av restaurang- och cateringbranschen. Vi använder ekologiska varor och ingredienser och ändrar hellre menyn än tummar på den regeln. Menyerna ändras även efter säsong vilket innebär att maten inte behöver färdas så långt. Närodlad ekologisk mat känns underbart att kunna köpa in men när det inte finns svenska ekologiska varor så köper vi importerade eftersom de i regel har mindre miljöpåverkan. 

Välkommen att beställa god grön mat, boka en inspirationsföreläsning eller matlagningskurs eller bara ringa och snacka om hur vi skapar en mer hållbar värld!

/Kristin

Följ oss i sociala medier!