Kontakt 073-8087540 | medvetengron@gmail.com

Medveten Grön

Kurser

Vegetarisk inspiration

Kanske har du själv eller någon i din närhet valt att bli vegan. Då kanske det behövs lite hjälp för att hitta inspiration i köket? Då är denna kursen för dig. Här går vi igenom olika tillagningssätt, matlagningsknep och Kerstin berättar även om matfilosofin bakom verksamheten Medveten Grön. Sedan lagas några enkla rätter gemensamt som sedan äts samtidigt som vi fortsätter diskutera mat och miljö. Förutom inspiration till veganska och vegetariska rätter får du även med dig ett flertal bra och smidiga recept från Medveten Grön.

Det är möjligt att boka kursen för ett slutet sällskap (max 10 personer). För de öppna eventen gäller det att hålla koll på Medveten Gröns Facebook-sida samt Instagram där kursdatum läggs ut.

Minska matsvinnet!

Enligt Naturvårdsverket består matsvinnet av cirka en tredjedel av vårt totala matavfall. Detta är alltså mat man hade kunnat äta upp om det hade förvarats och skötts på rätt sätt. Medveten Grön vill bidra till att fler personer ska få insikt och också minska matsvinnet. Detta görs genom en workshop som tar upp det viktiga ämnet. Här spånar vi på smarta tillvägagångssätt för att minska matsvinnet, men vi kommer även på maträtter som kan lagas av matrester. Slutligen lagas en måltid med ingredienser som oftast glöms bort och sedan slängs. Förutom inspiration får du även med dig smidiga och bra recept från Medveten Grön.

Det finns möjlighet att boka kursen för ett slutet sällskap (max 10 personer). För de öppna eventen bör du ha koll på Medveten Gröns Facebook-­­sida samt Instagram där kursdatum publiceras.

Matlagningstävling

En tävling inom matlagning är alltid kul. Detta kan göras i alla olika typer av umgänge som exempelvis kollegor, kompisgäng, fotbollslaget med mera. Konceptet går ut på att gruppen blir indelade i lag där varje lag tillagar olika delar av middagen. De olika tävlingsmomenten kan variera, vem lagar godast? Snabbast? Och vem är den mest påhittiga?

I tävlingen får ni allt ni kan tänkas behöva – kvalitativa råvaror, domare och en motiverande matlagningscoach. Kökslokalen ligger centralt nära såväl bilparkering och spårvagnshållplats.

Föredrar du matlagningskursen hemma istället?

Om du hellre vill vara i ditt egna kök är detta möjligt. Vi skräddarsyr ett upplägg som lämpar sig bäst för just dig. Ha matlagningskursen hemma hos dig och samla kompisgänget eller familjen.

För mer info och för offertförfrågan - ring 073-8087540

eller maila medvetengron@gmail.com

Följ oss i sociala medier!